HTML

Bűnösök

BKV-botrány, milliárdos sikkasztások, a semmire kifizetett állami pénzek - a bűnnek ez csak az egyik oldala. Felháborít, bosszankodunk rajta, de igazán csak akkor érezzük át a jelentőségét, ha saját bőrünkön tapasztalunk hasonlót. Mert lassan már a mindennapi életünk is életveszélyessé válik...

Friss topikok

Archívum

2010.03.02. 12:35 polgaror

Mit érdemel aki gyermekkórházból lop?

Tegnap éjjel a Különleges ügyosztály után fél füllel hallottam a hírekben, hogy ismeretlenek betörtek a Heim Pál Gyermekkórházba, ahonnan több millió forint értékben műszaki-technikai és informatikai eszközöket tulajdonítottak el, s rongálásukkal is komoly kárt okoztak. Reggel aztán első dolgom volt utánaolvasni a dolognak, és meg kell mondjam, sikerült igen durván felbőszítenem magam.

Valószínűleg ezek az eszközök ugyan nem kapcsolódnak szorosan a gyógyításhoz, de pótlásuk komoly kiadásokat jelent majd az amúgy sem éppen csodás anyagi helyzetben lévő kórháznak.

A kórházi lopások lassan mindennapos esetnek számítanak, ágyhoz kötött, súlyosabb betegeknél külön fel is hívják rá a hozzátartozók figyelmét, hogy ne hagyjanak értékeket vagy pénzt az ápoltnál. Hogyan lehetne ezen segíteni? Nehéz kérdés, személyiségi okokból a kórtermekben ugye nem helyezhetők el kamerák, s még a korszerű beléptetőrendszer sem jelentene biztos megoldást, hiszen az elkövetők általában éppen a betegek és hozzátartozóik közül kerülnek ki.

Visszakanyarodva fő témánkhoz, a Heim Pál Gyemekkórház főigazgatója azt ígérte, az ellátás színvonalában nem okoz visszaesést a betörés. Ennek ellenére azért kíváncsi lennék, mit szólnának az elkövetők, ha azért nem tudnák végrehajtani rajtuk az életmentő műtétet, mert valaki ellopta az orvos szikéjét...

Szólj hozzá!

Címkék: kórház lopás betörés


A bejegyzés trackback címe:

https://bunosok.blog.hu/api/trackback/id/tr801802511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása